Søvnløshed

#88
Diagnose/prognose:
Søvnløshed
Status nu: God søvn, rusket op i, og brudt med gamle mønstre
Navn/køn: Kvinde
Alder: Voksen (behandlet i 2009)
Behandlingsmetoder: Tankefeltterapi
Antal behandlinger: 2 + selvbehandling

Jeg havde problemer med at sove om natten. Jeg kunne godt falde i søvn, men efter en til tre timer vågnede jeg og var lysvågen, og kunne ikke falde i søvn igen. Jeg blev ikke træt i løbet af dagen, som jeg ellers ville have været efter afbrudt nattesøvn. Men da det havde stået på i over en uge, begyndte jeg at have problemer med at koncentrere mig og tænke sammenhængende.

Jeg fortalte det på arbejdet, og blev anbefalet at prøve tankefeltterapi. Jeg kontaktede en terapeut og hun kom hjem til mig. Hun fortalte mig om princippet ved tankefeltterapi og gav mig en behandling. Jeg oplevede meget tydelige følelser, imens jeg blev ledt gennem den ene følelse efter den anden. Den første følelse jeg fik var, at livet er hårdt. Men det varede ikke længe, inden jeg nåede til følelsen af ikke og slå til. Selvom jeg kom igennem flere følelser vendte jeg igen og igen tilbage til følelsen af ikke at slå til. Bankningen/behandlingen gav en følelse af styrke, af at kunne bære det, og turen gennem følelserne gav mig en forståelse bl.a. af sammenhængen mellem min daglige træthed og angsten for at give slip, lade stå til og slappe af fordi jeg er bange for ikke at slå til. Jeg sov samme nat og nætterne efter.

Jeg brugte at banke/behandle mig selv, i løbet af dagen, når jeg kunne mærke træthed, eller at jeg kørte mig selv op. Jeg mærkede en stor effekt, idet jeg fik overskud og ro. 

Efter den første gang jeg prøvede tankefeltterapi fik jeg en periode, hvor jeg blev irriteret og pirrelig, hvilket er atypisk for mig. Jeg kontaktede terapeuten igen, og hun kom hjem til mig en gang til. Vi snakkede om, at den store vandring gennem følelserne og mange lag af opnået forståelse godt kan skubbe til den indre balance, men at det også er naturligt at kunne blive irriteret.

Terapeuten gav mig derefter en gang tankefeltterapi igen. Jeg gik igen igennem den ene følelse efter den anden, og hver gang fik jeg en forståelse af, hvorfor jeg bærer på disse følelser. Jeg endte til sidst i en følelse af at ”jeg ikke er værd at elske”. Det forbløffende var, at jeg ikke havde nogen negative følelser koblet til denne følelse. De andre følelser jeg havde gennemlevet havde hver gang andre negative følelser, der fulgte lige efter eller oveni. Men følelsen af at ”jeg er ikke værd at elske” var hele min grundfølelse. Den følelse jeg var mest tryg ved. Med denne erkendelse, kunne jeg pludselig se hvorfor jeg har de problemer i livet som jeg har. Alle problemerne stammer fra denne følelse/tanke, og ansvaret for alle mine problemer ligger derfor hos mig. Med denne erkendelse er jeg nu optimalt rustet, til at blive befriet for mine negative mønstre.

Denne historie er venligst udlånt af www.tankefeltterapi.info