Angst for bedøvelse før knæoperation

#107
Diagnose/prognose:
Angst for at blive bedøvet i forbindelse med knæoperation
Status nu:
Er væk
Navn/køn:
Kvinde
Alder:
Indberettet 2012
Behandlingsmetoder:
Tankefeltterapi, samtale
Antal behandlinger:
1

Jeg havde gentagne gange, forud for min forestående knæoperation, fortalt min behandler, hvor hunderæd jeg var for, at blive rygmarvsbedøvet. Hun foreslog mig, at prøve en tankefeltsterapi-session, hvilket vi gennemførte dagen inden operationen.

Først lærte jeg, at vende batterier og banke på smertepunktet (tankefeltterapi-teknikker), som jeg ville kunne bruge om nødvendigt, inden jeg mødte op på sygehuset. Derefter fandt vi ud af, at grunden til, at jeg var så bange for rygmarvsbedøvelsen var, at jeg for 30 år siden overværede den bedøvelsesform på en patient, der råbte og skreg.

– Læs også om angst for at forlade sin tryghedszone og tage på arbejde

Bare ved, at snakke om den oplevelse var mit ubehag på 8 (på en skala fra 0-10, hvor 10 er værst). Det var en diffus følelse, der sad i maven og det var mørkerødt. Vi fandt frem til en sætning der hed: “Selvom jeg blev bange for 30 år siden, så elsker jeg og accepterer jeg mig selv.” Behandleren bankede mig forskellige steder i hovedet, på krop og hånden. På et tidspunkt føltes det som om jeg var ved, at falde ned af stolen og jeg rettede mig op. Jeg skulle tænke på operationen i morgen – ubehaget skyllede op igennem hele kroppen – jeg skulle blive ved med at tænke på det.

Behandleren sagde en ny sætning som jeg skulle gentage: “Selvom jeg er bange for at blive bedøvet, elsker og acceptere jeg mig selv 100 %” mens hun fortsatte bankede på mig. Mit ubehag var nu nede på 4, den røde farve var blevet neutral. Der bankes videre på mig og pludselig kunne jeg mærke, at der blev plads til positive tanker i forhold til operationen næste dag. En meget fantastisk oplevelse.

Mit ubehag var nu på 0 og jeg kunnenbekræfte, at jeg var helt rolig, fredfyldt og let. RESULTAT: Jeg gik ind til operationen med en indvendig ro og var i stand til, at overvåge det hele.

Denne historie er venligst udlånt af www.tankefeltterapi.info