Muskelknude i baglår, appelsinhudslignende

#106
Diagnose/prognose: Smertefuld knude/sammentrækning på lår, der ligner appelsinhud
Status nu:
Er væk
Navn/køn:
Kvinde
Alder:
27 år ved behandling (behandlet i marts 2012)
 (Født 1984)
Behandlingsmetoder:
Samtale, kinesiologi, healing

Antal behandlinger:
1
Lidelsens varighed: 14 år


Beskrivelse af min knude / appelsinhuden

Siden jeg var 16 år har jeg af og til bemærket en underlig sammentrækning af en muskel på det højre baglår. – Visuelt lignede det at der blev strammet en snor rundt om låret, når jeg spændte mine lårmuskler. Det så lidt appelsinhudsagtigt ud. Det irriterede mig lidt, men jeg tog ikke den store notits af det udseendemæssige.

Men især når jeg trænede min krop og strakte ud bagefter, kunne det pludseligt gøre meget ondt, hvis jeg kom til at strække baglåret bare en millimeter for meget. Det føltes som om nogle fysiske tråde, som var filtret sammen i mit lår, blev sønderrevne og at det blødte og brændte indeni på det lille område – så jeg måtte trække vejret dybt pga. smerten. Imidlertid gik det dog hver gang over af sig selv igen efter et par minutter, når jeg blot holdt op med at presse i den stilling. Jeg kunne også opleve smerten pludseligt i andre også situationer, hvor baglåret blev strakt eller trykket på.

Tilmed opdagede jeg efterhånden at der var en lille øm knude, der hvor smerten udstrålede fra. Det gjorde ondt hvis man rørte den.


Mislykket forsøg på at få det væk med træning

Jeg har prøvet at få det væk on-off i nogle år. Jeg synes ikke det var slemt nok til at jeg ville til læge med det, da jeg tænkte det det var et spørgsmål om stivhed i baglåret – selvom jeg generelt er let hypermobil i resten af kroppen. Jeg har i nogle perioder indenfor de sidste par år, haft måneder i streg, hvor jeg har strukket målrettet ud i mine baglår, hver anden dag. Men lige lidt hjalp det.


Hvordan fik jeg det væk?

Min kæreste og jeg er begge meget interesserede i alternativ behandling. Vi kan begge lidt behandlingsmetoder fra flere forskellige behandlingsgrene. Vi er i en periode, hvor mange gamle ting, står i kø, for at blive taget sig af.

Helbredelsen af knuden startede med at jeg, af en eller anden mindre årsag, jeg ikke kan huske, blev rigtig ked af det og græd. (Måske var der ikke mere mælk? Hvad ved jeg jeg 🙂 Kan ikke huske det) Jeg havde i ugerne op til talt om, at jeg en gang for alle gerne ville af med den knude, der sad i mit ben, fordi det generede min træning.

Min kæreste tog sig af det og vi testede os ind til problemet ved hjælp af kinesiologi. Det viste sig at min ked-af-det-hed stammede fra det, der havde skabt knuden i mit baglår. Vi testede frem at det stammede fra en oplevelse med en jævnaldrende pige, da jeg var 13 år, hvor hun indirekte generede mig gennem en ellers rosende bemærkning. Det gjorde i hvert fald at jeg følte mig nedvurderet. Jeg kunne slet ikke huske situationen til at starte med. Men min kæreste fik vist via klarsyn, hvad der var sket og præcis blev sagt. Og en klokke begyndte at ringe for mig. Langsomt vendte min hukommelse om det tilbage helt af sig selv. Jeg synes det var virkelig sjovt og mærkeligt, at jeg helt havde glemt situationen. Jeg begyndte at snakke og fortælle om situationen, som jeg nu huskede. Jeg græd også en del undervejs og min kæreste healede mig samtidig.

Pludselig begyndte mit ben at summe lidt, og jeg troede jeg sad dårligt og ændrede stilling. Men det blev værre og værre. Til sidst sov hele mit ben til helt ned i foden. Det undrede mig, fordi mine ben næsten aldrig sover. Og det var så meget at jeg ikke kunne gå på det… Det fortog sig efter et kvarter. Jeg kunne mærke der var røre og let ubehag i mit ben nogle dage efter. Men efter et par uger opdagede jeg at knuden var helt væk og jeg kunne strække benet, så tosset jeg ville. Jeg synes det var lidt vildt og jeg går stadig af og til og tester at det nu også er væk, ved at strække baglåret rigtig meget på alle mulige måder. Men væk er det, og det er bare skønt.

Så tak for hjælpen til min søde, kloge og tålmodige kæreste 🙂