Angst

Kæmpede med angstanfald, som stammede fra svigt i barndommen

#110
Diagnose/prognose: Angst, angstanfald
Status nu:
Navn/køn: Kvinde
Alder: Indberettet 2005
Behandlingsmetoder: Tankefeltterapi, samtale
Antal behandlinger: 1

Da jeg fik behandlerens tilbud om at være testperson til hendes opgave, tog jeg med glæde imod. Jeg har nemlig kæmpet med eftervirkningerne efter en angstfyldt periode, og i særdeleshed efter et voldsomt angstanfald, jeg fik for en del år tilbage, under en lang biltur.

Rædslen var bearbejdet på enhver klassisk måde men alligevel sad en rest tilbage, nok mest en stor uro for at angsten skulle genopstå. 1 behandling. Da jette begyndte at banke fornemmede, jeg hurtig den voldsomme følelse af angst, musklerne spændets, hjertet slog hurtigere og min vejrtrækning blev overfladisk.

Jette støttede og guidede mig og pludselig var jeg tilbage i min barndom, hvor jeg tydeligt så en masse relationer til angsten nu, voldsomme stærke følelser fra dengang dukkede op, enorm ensomhed, svigt, afmagt og afhængighed. Jeg så meget tydeligt min usikkerhed som barn, en mor som jeg aldrig var helt tryg ved og en stærk følelse af mindreværd. Jette stillede, samtidig med bankeriet, spørgsmål som førte mig videre i forløbet og det var fantastik og få forståelse for hvorfor jeg har gemt mig bag et panser af styrke og ´sejhed´ , altid var en der kunne/ turde alting, ikke mærkeligt det til sidst førte til et sammenbrud. Jette førte mig så tilbage til den angstfyldte situation og jeg mærkede hvor meget lettere den var blevet. Jeg lærte så hvor jeg selv skulle banke.

Vi aftalte så at mødes en uge senere. Jeg bankede mig selv hver dag i den forløbne uge, det var fantastisk at opleve den befrielse og lethed bankeriet gav, jeg kørte bl.a. en lang tur med min søn som var både hyggelig og afslappende. 2 behandling. Denne behandling var også et sus af oplevelser, jeg indså bl.a. under bankningen, at angsten aldrig havde været min fjende men en støtte som prøvede at fortælle mig at der var noget helt galt. Jeg så og følte den som en hånd der lå langs min skulder og op på min hals. Mens Jette bankede blev den mindre og mindre det den til sidst lignede en lille knap på min skulder. En hel ubeskrivelig følelse af glæde fyldte mig. Jeg så mig som barn igen, hvor jeg fik de sædvanlige ´skæld ud´ men, gennem Jettes behandling, følte jeg at det intet betød for jeg accepterede og forstod virkelig mig selv som jeg var og er. Alt i alt en suveræn oplevelse og en enorm befrielse.

Denne historie er venligst udlånt af www.tankefeltterapi.info