Rygsmerter grundet gammel skade, depression og på lykkepiller, rygeafhængig

#103
Diagnose/prognose:
Rygsmerter grundet gammel skade, depression og på lykkepiller, rygeafhængig.
Status nu: Fik mod på livet og har ikke længere behov for lykkepiller, er stoppet med at ryge.
Navn/køn: Henrik Pedersen – mand
Alder: 44 år ved behandling (behandlet i 2011) – født i 1967
Behandlingsmetoder: Tankefeltterapi
Antal behandlinger: 1

Vågnede en morgen i efteråret 2006 og havde så uendeligt mange smerter i ryggen. En gammel skade, som nu var blevet så slem, at jeg måtte stoppe med mit job. Månederne og årene gik med mange undersøgelser, mange meninger fra diverse læger, kommune osv. Alt sammen noget der slider hårdt på den i forvejen dårlige krop og sjæl. Sommeren 2010 blev afsluttet med en førtidspension, og hvad så. Fra det ene øjeblik til det andet var man overladt til sig selv og alle de mørke tanker der var opstået i det forløb, som jeg havde været igennem.
Foråret 2011 fik jeg af en velmenende læge udskrevet ” lykkepiller “. For mig var der nu ikke meget lykke i dem. Nok mere en masse tvivl om, det var det rigtige at gøre. Der var det så, at jeg af en god ven blev opfordret til at kontakte en tankefeltterapeut. Måske hun kunne hjælpe mig til, at hjælpe mig selv til at komme videre. Det kunne hun.

Jeg havde i længere tid haft sedlen og telefonen i hånden uden at få ringet. Ligner ellers ikke mig at være nervøs for at ringe til fremmede. Men her var det bare noget helt andet, men fik da taget mig sammen og hvilket menneske der dukkede op i den anden ende, så imødekommende, positiv og glad, at det smittede. Jeg fik et årstal jeg skulle tænke over til den dag jeg skulle have min første behandling.

Dagen kom hvor jeg skulle besøge terapeuten første gang. Nervøs som sjældent før var jeg, men da jeg først sad i stolen og terapeuten begyndte at snakke, forsvandt min nervøsitet som dug for solen. Behandlingen gik som den skulle og jeg fik sagt pænt farvel. På vej hjem sad jeg og tænkte på hvad det lige var jeg havde været vidne til. Jeg havde slet ingen fornemmelse af, at der var noget der var anderledes men måtte give det lidt tid som behandleren havde sagt. Da der var gået et par uger, var jeg bare så klar til at sige farvel til mine ” lykkepiller ” der aldrig rigtig havde været lykken for mig. Derimod besøget hos behandleren havde virkelig givet mig mod på livet igen. For mig en stor sejr at sige farvel til pillerne og så også lige cigaretterne, når jeg nu alligevel var i gang, det føltes bare så rigtigt og det gør det stadig.

Jeg siger ikke at det er behandlerens skyld. Men det er hendes fortjeneste, at jeg selv har fået mod på livet igen. Hun hjalp til med at skubbe mig i den rigtige retning og se det positive i hverdagen. Jeg kan kun sige til alle andre, at det ikke altid er pillerne der er den bedste løsning. Jeg kan bevidne at der findes helt andre muligheder, der er desværre en bivirkning, man bliver i så pokkers godt humør af behandlingen, slet ikke sidste gang jeg har været hos tankefeltterapeuten.

Henrik Pedersen 45 år

 

 

 

 

 

www.anettebaekkelund.dk