Rygeafvænning – storryger siden 14 års alderen

#82
Diagnose/prognose:
Rygeafvænning – storryger siden 14 års alderen
Status nu: Holdt op med at ryge
Navn/køn: Kvinde
Alder: Voksen (behandlet i 2004)
Behandlingsmetoder: Tankefeltterapi
Antal behandlinger: 1 + selvbehandling

Jeg har været storryger siden jeg var teenager, og kun haft få mdr. uden røg , efter ulykken, men nu er jeg angst for dårligt helbred, og måske dør jeg for tidligt, og jeg er træt af smøglugt og afhængighed, og prisen på smøger, det er svagt at ryge ! 
Vi arbejde med rygestop og bankede, og jeg lod som om jeg røg en smøg og føj hvor det kradsede, jeg fatter ikke hvordan det kan lade sig gøre. Vi var omkring alle de dejlige ting ved at ryge, og alle de dårlige, og alle de gange jeg havde forsøgt at holde op. Lugten, smagen, suset i kroppen, og hosteanfaldene og det hele.

Da jeg kom hjem ville jeg love mig selv at holde op, Jeg havde ellers flere kartoner billige cigaretter liggende, men nu skal det være. Så fik jeg det bare så dårligt i halsen – det rev og det kradsede, og jeg var rasende over at terapeuten havde ødelagt min lyst til at ryge, og det skulle hun fandme ikke bestemme – (jeg forstod ikke helt at det var min krop der forsøgte at hjælpe mig – det talte vi om senere) Jeg bandede hende langt væk og købte nogle mentholcigaretter, for ryge det skulle jeg sgu!

Før vi startede var jeg på skalaen 8-10 (på en skala fra 0-10, hvor 10 er værst) og efter første gang var jeg nede 5-6 og havde ondt i halsen. Efter 3 gang følte jeg ikke mere trang. Jeg skulle lige ha `en afskedssmøg til min fødselsdag. Det blev til dagen efter. Hvorfor jeg ville ryge ved jeg ikke, men nu er det slut.

Jeg er rygefri og har det dejligt har en stor glæde og tilfredshed, og jeg oplever at det er mig der bestemmer om jeg vil ryge, og er meget opmærksom på hvornår rygetrang / fristelse opstår. Der er meget der har flyttet sig oppe i hovedet. Og omgivelserne accepterer og forundres over de store forandringer, der sker, på mange områder.

Jeg oplever, at jeg er stærk. Det er mig der bestemmer over rygning. Jeg gør noget godt og sundt for mig selv, passer på mig selv og mit helbred. Jeg er blevet mere glad, har mere energi, mere sikker, mere konsekvent. Siger fra. Får ros af alle, og stor beundring. Køber blomster til mig selv, og har lavet en konto til opsparing af de penge jeg før brugte på rygning. 
Jeg fortæller alle om TFT og hvad det er og hvor godt det virker, og banker mig selv hvis der opstår problemer. Jeg var jo ikke holdt op med at ryge ellers, så det er en fantastisk måde at gøre noget på. 

Skalaen med ubehag var før en gang 5-6-stykker og da vi sluttede 2 gang var jeg nede på 1-2. 

Terapeuten er rigtig dygtig og også provokerende, ved en masse om mange ting. Hun er god til at forklare, rigtig god til samtale og vise hvordan Tankefeltterapi bruges. Hun er god til at forstå andre har tid til, at lytte og forklare og svare på spørgsmål.

Denne historie er venligst udlånt af www.tankefeltterapi.info