Udtrapning af morfin (kroniske smerter)

#74
Diagnose/prognose:
Udtrapning af morfin (kroniske smerter)
Status nu: Ude af morfinen
Navn/køn: Kvinde
Alder: Voksen (behandlet i 2008)
Behandlingsmetoder: Tankefeltterapi
Antal behandlinger: 1
Lidelsens varighed: 9 år

Jeg stod for at skulle afvænnes morfin, som jeg i 9 år har taget pga. kroniske smerter. Jeg skulle samtidig trappe op i ny ukendt medicin, som ikke er afhængighedsskabende. 
Jeg var bange for, hvilke abstinenser, der kom ud af det, og om der ville komme gennembrudssmerter, som ville forhindre mig i at komme ud af morfinen, og jeg dermed måtte opgive mit projekt.

Jeg kendte ikke meget til selve behandlingen i forvejen andet end alm. omtale. 
Selve behandlingen foregik i et roligt tempo, hvor tankefeltterapeuten lyttede til det jeg sagde, og derved fulgte mig, så jeg fik en tryghed i, at jeg selv var med til at styre processen. Blev på et tidspunkt forvirret i, at skulle følge de sætninger tankefeltterapeuten sagde, da de ikke passede til mig. Fik sagt det til tankefeltterapeuten, som efterfølgende tjekkede af med mig, om det var et ordvalg jeg kunne stå inde for. 
Nåede ind og fik kontakt med noget som gav god mening for mig om, hvorfor jeg meget tidligt var begyndt at spænde imod og derved også igennem livet har skabt spændingerne, hvilket har medført min lidelse. Kom derved i bedre forståelse og fysisk kontakt med problemet og gav slip i forhold til den angst jeg har overfor det forestående forløb.

Selve behandlingsforløbet foregik i stille og roligt tempo og sikker omsorg, som gjorde det meget nemmere for mig at gå ind i processen og “flyde med”. Blev dog forstyrret en enkelt gang af lyde udenfor døren, hvilket fik mig til at aflede min opmærksomhed og forhindrede mig i at komme tilbage til det sted jeg var og gi slip for en tid. Det er vigtigt for mig at der er helt ro når jeg bevæger mig ind på disse følsomme områder! 
Processen var ikke svær at følge, pga. den grundige introduktion, så der var ikke noget som derfor virkede “mystisk”.

Jeg er nu ude af morfinen og i gang med at regulere den nye medicin. Selve afvænningsforløbet gik godt. Jeg tror at TFT hjalp mig til især at “bare give slip” og “lade stå til” i de situationer, hvor tankemylder og abstinenser var værst. Jeg kunne bevidst arbejde med kroppens reaktioner på en mere omsorgsfuld måde når jeg genskabte mig billedet af mig selv som lille, hvor det hele startede.

Denne historie er venligst udlånt af www.tankefeltterapi.info