Stress på arbejdspladsen – virksomhed

#36
Diagnose/prognose:
Stress på arbejdspladsen
Status nu: Forbedringer i forskellige grader
Navn/køn: Kollegagruppe
Alder: Flere aldre
Helbredelsesmetoder: Kinesiologi
Antal behandlinger: 4 pr. person
Behandlingens varighed: 3-4 mdr.

Jeg har for nylig afsluttet et projekt i en skolefritidsordning. Såvel leder som personale ønskede et bedre arbejdsmiljø, hvor alle kunne møde på deres arbejde fri for stress og dermed også opnå et bedre samarbejde. Jeg deltog i et personalemøde og orienterede om, hvad kinesiologien kunne udrette på dette felt. Alle blev herefter enige om, at de ville deltage i projektet, som blev betalt af arbejdspladsen.

Hver ansat blev tilbudt 4 afbalanceringer – yderligere afbalanceringer skulle betales af den enkelte medarbejder.
Målene for de enkelte medarbejdere blev formuleret forskelligt, men alle tog udgangspunkt i, at den enkelte skulle være fri for stress på sit arbejde.

Efter 4 afbalanceringer, som strakte sig over 3-4 måneder, skulle der gøres status. Hver enkelt medarbejder havde nået sit mål og havde 0% stress på målet. Nogle havde mærket store forandringer undervejs; andre havde det bare godt og fornemmede, at der var noget, der var anderledes uden dog at kunne beskrive det nærmere.

En medarbejder fortalte, at hun nu kunne forholde sig ganske rolig og afslappet, selv om hun dagen efter skulle starte op med en helt ny kollega i sin gruppe. Tidligere ville hun have reageret helt anderledes og have været stresset i lang tid. Hendes kolleger mærkede også, at hun nu kunne forholde sig anderledes til de problemer, der dukkede op.
Samarbejdet i personalegruppen blev også mærkbart forandret. Alle blev mere åbne og afslappede over for hinanden og kunne hjælpe hinanden på en ny måde.

Denne historie er venligst udlånt og formidlet af kinesiolog Birgit Nielsen – http://kinese.dk